Bevált házi praktikák az irritációmentes borotválkozásért

1130
HOZZÁSZÓLÁS:

A borotválkozás a szőr eltávolításának egyszerű és olcsó módja. Gyakran azonban irritációt okozhat, főleg ha a bőr száraz, érzékeny típusú. Ez megelőzhető, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.canstockphoto27538260

Tanácsok az irritációmentes borotválkozáshoz

  • Aki hagyományos pengét használ, ügyeljen, hogy az mindig éles legyen. A borotválkozás előtt néhány percre langyos vizes kendővel borítsa be a szőrrel fedett területet. Ezt követően bőségesen használjon borotválkozó habot, hogy még jobban felpuhítsa a szőrszálakat. Mindig csak egyszer, a szőr növekedésének irányában húzza végig a pengét.
  • Aki elektromos borotvát használ, ne nyomja a bőrhöz, óvatosan csúsztassa a bőr felületén. Az elektromos borotvát akkor lehet a legeredményesebben alkalmazni, ha a bőr megtisztították az izzadságtól, felesleges olajoktól, és a szőrszálak teljesen szárazak.
  • A borotválkozás utáni arcszeszek fertőtlenítik az esetleges kis sérüléseket, összehúzzák a pórusokat, hűsítenek, friss, üde érzést és illatot kölcsönöznek. Érzékeny bőrűek kerüljék az alkoholt tartalmazó készítményeket, akár el is hagyhatják ezt a lépést.
  • Ha véletlenül megvágtuk a hámot, timsóval megérintve a sérülést csökken a vérzés. Ez az eljárás fertőtleníti is a sebet, és csillapítja a kellemetlen érzést.
  • Akiknek erősen göndör, vastag szálú szőrzetük van, hajlamosak a szőrtüsző-gyulladásra. Ez nem mindig jelent valódi bakteriális vagy gombás fertőzést, inkább a növekedésnek indult, visszaforduló szőrszálak által kiváltott mechanikus irritáció a baj okozója. Maguktól elmúlhatnak a tünetek, ha a borotválkozást néhány hétre, hónapra abbahagyjuk. Aki ezt nem teheti meg, borotválkozás előtt durva mosdókesztyűvel végzett fertőtlenítő oldatos arcmosást követően egy puha fogkefével masszírozza az érintett területet. Ez segíti a szőrszálak előbújását. A borogatás és borotválkozó géllel történő puhítás után csakis igen éles pengével, rövid mozdulatokkal távolítsuk el a szőrt. Kerüljük a bőr túlságos kifeszítését, mert a szőrszálak könnyen visszafordulhatnak. A veszélyeztetett területeket érdemes naponta fogkefével megfésülni, így elősegíthető a szőrszálak megfelelő irányú növekedését. Ezt követően ismét borogassuk néhány percig hűs vízzel a bőrt. Ha így sem sikerült előcsalogatni néhány szőrszálat, nagyítós tükör és egy fogpiszkáló segítségével megpróbálhatunk óvatosan a szőrszál által képezett hurok alá nyúlni, és kiemelni a szőrszál végét. Ha ezek a kísérletek nem vezetnek tartós eredményre, vagy gennyesedés alakul ki, orvoshoz kell fordulni, mert ilyen esetekben belsőleg alkalmazott gyógyszer segít a szövődmények elkerülésében.
1130
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9412
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]