Az öregedő bőr kezelése és ápolása

982
HOZZÁSZÓLÁS:

A bőr sejtregeneráló tulajdonsága az évek múlásával egyre csökken. Továbbá figyelembe kell venni az időjárási változásokat (hideg, meleg, szél, napfény) és egyéb, más fajta tényezőket, mint pl.: a környezeti szennyezések, az egészségtelen étkezés, a súlyveszteségnek vagy a hízásnak betudható térfogatváltozás, stb.

Mikor kezdődik a bőr öregedése?

Harminc éves kortól lehet észlelni a regeneráló képesség csökkenését, a fent említett tényezők pedig még tovább fokozzák ennek következményeit, melyek többek között lehetnek: dehidratáció, szárazság, petyhüdtség, ráncok és pigmentfoltok. arcapolas-borapolas-szepseg-bor-7

Idővel a felhám elveszíti erősségét, nem regenerálódik olyan gyorsan és olyan jól, mint előtte, ez vízveszteséget (dehidratáció) okoz, csökkenti a faggyúmirigy váladék termelését, így megszünteti a bőr „olajozását” és rugalmasságát (eredménye petyhüdtség).

Oxigént és tápanyagokat is veszít, mivel az irha alatti hajszálerek sem szállítják már a vért úgy, mint régen. Az ellátás hiányos és a felsőbb rétegek (mint például az irha) sérülnek. Ezeket a folyamatokat serkentenünk kell, hogy megőrizzük a bőr fiatalságát, más szóval, hogy megállítsuk az öregedését.

Az elhalt sejtek eltávolításával elősegítjük a sejtek „lélegzését” vagyis oxigénellátását. Ezért ajánlatos a hámlasztó kozmetikai készítmények használata.

A bőr táplálását és regenerálását a sejtképződés folyamatainak elősegítésével érhetjük el. Masszázsok segítségével, melyek növelik a vérellátást és természetesen a tápanyagbevitelt is, a krém alkotórészeinek (vitaminok, illóolajak, tengeri planktonok, algák, stb.) mélyebb bőrrétegekbe való juttatásával.

A bőr egy szelektív védőréteg, ezért csak azt engedi át, amit sajátjának tekint!

A kozmetikai készítmények felszívódásának elősegítéséhez fontos, hogy a kezelést a bőr tisztításával és egy jó ‘peelinggel’ (az elszarusodott rétegek vékonyítása) kezdjük. Így, a kitágult pórusokon keresztül a bőrbe juthatnak a később használandó kozmetikai készítmények aktív összetevői.
A bőr vastagságától és érzékenységétől is függően válasszunk peelinget, hogy eltávolítsuk az elhalt sejteket. Az a jó, ha a peelinget körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el úgy, hogy a végére felszívódjon, és eltűnjön az arcról.

Ha az arcon már mutatkoznak az öregedés jelei használhatunk hidratáló vagy regeneráló – tápláló krémet.

A vízbevitel érdekében egy hidratálót is bemasszírozhatunk a bőrbe.

982
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

9412
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]